Stilul de viață Alfa 1

 

Stilul tău de viaţă va trebui adaptat stilului de viaţă Alfa 1.

 

  1. Va trebui să urmezi cu stricteţe tratamentele prescrise de medicii specialişti. Unele dintre acestea va trebui să le urmezi tot restul vieţii.

 

  1. Periodic, va trebui să te prezinţi la centrele medicale pentru reevaluarea stării tale de sănătate şi a evoluţiei bolii.

 

  1. Trebuie să adopţi un stil de viaţă sănătos. În primul rând, o alimentaţie sănătoasă şi cât mai naturală. Pentru protejarea ficatului, reducerea sau chiar renunţarea la consumul de alcool este esenţială. În ce priveşte protejarea plămânilor, renunţarea la fumat este obligatorie – atât la fumatul activ cât şi la cel pasiv – pentru o evoluţie favorabilă a stării de sănătate.

 

  1. Un program de exerciţii fizice adaptat vârstei şi condiţiei fizice ajută în menţinerea unui tonus activ şi pentru autostimularea organismului.

 

  1. Evitarea expunerii la fum, noxe şi orice factori iritanţi va trebui să reprezinte o preocupare pentru tine. Dacă locul tău de muncă presupune lucrul într-un mediu toxic, va trebui să iei măsuri în această privinţă. Poluarea atmosferică, dar şi cea din interiorul locuinţei, este foarte dăunătoare pentru persoanele cu DAAT, agravând simpomele şi evoluţia generală a bolii.

 

  1. Evitarea infecţiilor, în primul rând prin evitarea contactului cu persoanele infectate, trebuie de asemenea să fie o preocupare permanentă. Vaccinarea antigripală în sezon şi vaccinarea antipneumococică trebuie făcute pentru reducerea riscurilor de îmbolnăviri sezoniere.

 

  1. Evitarea stresului şi a suprasolicitării fizice şi psihice aduce beneficii oricărei persoane, nu numai celei cu DAAT şi este o condiţie pentru o viaţă sănătoasă.

RO