Cum se traieste cu DAAT

Pentru foarte mulţi dintre pacienţii cu Deficit de Alfa 1 Antitripsină, viaţa cu acest diagnostic poate fi o viaţă absolut normală. Depinde totuşi de câţiva factori:

1. Momentul diagnosticării

Cu cât diagnosticarea este mai timpurie, cu atât problemele asociate Deficitului de Alfa 1 Antitripsină pot fi întârziate sau chiar pot să nu apară deloc. Da, există persoane la care manifestările asociate ale DAAT nu apar niciodată.

Prin evitarea factorilor declanșatori ai afecțiunilor pulmonare asociate, de exemplu, viața pacientului cu DAAT este o viață normală. Cu cât aceste măsuri sunt mai timpurii, cu atât riscurile sunt mai reduse.

2. Adoptarea stilului de viață Alfa 1

Există câteva recomandări referitoare la stilul de viață ce trebuie adoptat de persoanele cu DAAT. Află mai multe în secțiunea dedicată acestui aspect: Stilul de viață Alfa 1.

Însușirea acestor măsuri, formarea și păstrarea unor obiceiuri sănătoase de alimentație, de activități fizice, de eliminare și evitare a noxelor și a substanțelor toxice inhalate, de prevenire a îmbolnăvirilor prin vaccinare, acestea sunt responsabilitatea fiecărui pacient.

Citeşte mai multe în Ce faci când afli că ai DAAT.

3. Informarea permanentă

Medicina evoluează foarte rapid. Cercetările în domeniul geneticii au luat amploare şi se discută deja despre tratamente de "reprogramare a ADN-ului". Sunt publicate frecvent studii, apar medicamente noi.

Cel puțin în ceea ce privește Deficitul de Alfa 1 Antitripsină, suntem mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în lumea medicală și aducem informația și în comunitatea Alfa 1 România.

Abonează-te la Newsletter pentru a primi și tu ultimele noutăți!

 

Pentru a face viaţa cât mai bună miilor de persoane cu DAAT din România, implică-te!

Participă la proiectele noastre ca voluntar!
Susţine campaniile noastre de informare şi conştientizare prin donaţii!
Contactează-ne pentru a afla cum poţi ajuta Comunitatea Alfa 1 România!
RO