Deficitul de Alfa 1 Antitripsină este una dintre cele mai frecvente patologii genetice, dar identificarea şi diagnosticarea corectă este încă o problemă la nivel global. Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia asupra numărului mic de pacienţi înregistraţi.
Această situaţie se datorează în primul rând lipsei de informare privind DAAT pe de o parte în rândul cadrelor medicale şi, pe de altă parte, în rândul populaţiei. În România abia acum se fac primii paşi în sensul recunoaşterii afecţiunii şi a informării prin campanii orientate către medici şi pacienţi.
Prin intermediul site-ului nostru căutăm să consolidăm o comunitate a medicilor specialişti pentru mai buna informare a acestora în scopul acordării îngrijirilor medicale adecvate pacienţilor cu DAAT.
Medicii specialişti cărora ne adresăm în special - dar nu ne rezumăm la aceştia - sunt:
- Pneumologi
- Gastroenterologi
- Pediatri
- Dermatologi
Contribuţia medicilor specialişti la identificarea persoanelor cu DAAT în rândul celor diagnosticate cu afecţiuni recunoscute ca fiind asociate Deficitului de Alfa 1 Antitripsină este foarte importantă. Diagnosticarea corectă a unei persoane poate însemna de asemenea identificarea ulterioară a altor pacienţi DAAT prin screeningul familial.
Aflaţi mai multe despre DAAT şi rolul specialistului în diagnosticarea şi tratarea afecţiunii din articolele dedicate:
Alegeţi să vă implicaţi!